onze bieren

waterlandbrewery-woordlogo-shop-01.jpg

Marker Maagd

marker maagd

Broeker Blonde

Monnicker Moker

markermaagd-GLAS-lowres kopiëren_edited.jpg
broekerblonde-glas-lowres kopiëren_edited.jpg

Witbier 5%

biologisch

 

Licht nevelig zomers geel in het glas met een indrukwekkende witte schuimkraag die lekker lang blijft staan.

De Marker Maagd verspreidt fruitige aroma’s van vanille en kruidnagel.

De smaak is even fruitig en smaakvol met een korte lichtzure en gistige afdronk.

Blond bier 6%

biologisch

 

De Broeker Blonde is een soepel bier in de stijl van een Belgian Ale, licht oranje in het glas met een dikke romige schuimkraag. In de neus bloemige aroma’s, citrus en lychees. Op de tong verrassend hoppig met een malse ondertoon van gerstemout.

monnickermoker-GLAS-lowres kopiëren_edited.jpg

Tripel 8%

biologisch

 

Een stoere tripel, licht goudgeel in het glas met een roomwitte schuimkraag. Het verspreidt nostalgische aroma’s van hooi, gras, mout en daarna komt een er een geur van sinaasappelschil en gist vrij. De smaak is bitterzoet en licht hoppig met mout, koriander, citrus met een robuuste afdronk.

Hoppy Hannah

Kattekwaad

Gouden Bocht

hoppyhannah-GLAS-lowres_edited.jpg
kattekwaad-GLAS-2021-lowres_edited.jpg

Red IPA 6%

biologisch

 

Hoppy Hannah is een zeer frisse en hoppige IPA met fruitige aroma’s. Deze Sunset IPA heeft een licht oranje kleur. Het heeft een een pittig bittere afdronk zoals het hoort bij een India Pale Ale. Dit komt door het gebruik van veel bitterhoppen. Deze zorgt voor een lange houdbaarheid van het bier.

Amber Ale 6%

biologisch

 

Kattekwaad is een soepele Amber Ale die bijzonder is vanwege de toevoeging van wilgenbast in de bereiding. Wilgenbast bevat de natuurlijke ingrediënt van asperine, salicinezuur. Het geeft een unieke aroma’s van karamel, fruit, specerijen, honing en een licht bittere en frisse afdronk en lichte houttonen. Een pittig en verrassend bier!

Bombabock

Boerenbok

goudenbocht-GLAS-2021-lowres _edited.jpg

Zwaar blond 9%

biologisch

 

De naam Gouden Bocht relateert aan de duurste en prestigieuze bocht van de Herengracht in Amsterdam. Helder en goudkleurig in het glas met een fijne witte schuimkraag verpreidt het een bloemige hopgeur en pikante gistaroma’s. In de mond een fleurige zoetheid met een licht bittere afdronk. Een bier met prestige.

IPA 0,5%

rockinrudy-glas -lowres kopiëren_edited.jpg
Brut IPA.jpg
boerenbok-lowres 72.jpg
Bombabock-GLAS-2021-lowres_edited.jpg

Bokbier 6,3%

biologisch

 

Bombabock is een speelse explosie van herfstsmaken in de mond, maar toch heel toegankelijk. Amberrood, caramel­tonen, licht zoet en een soepele afdronk.

Bokbier 7%

biologisch

 

Heerlijk geroosterde mout, volle smaak met een diep roodbruine kleur. Een klassieke bok, met een rijke romige schuimkraag. Jaarlijks in 1 batch gebrouwen volgens een eigenwijze interpretatie van de klassieke receptuur.

0%IPA-GLAS-lowres kopiëren_edited.jpg

IPA

alcoholarm 0,5%

biologisch

 

Het heeft even geduurd maar hij is er eindelijk. Een alcoholarm bier mocht ook niet missen in ons assortiment. Deze sterk gehopte IPA geeft veel aroma en smaak. Het is een welgemeende heerlijke dorstlesser die niet onder doet voor een ’normale’ IPA en zelfs meer bierbeleving geeft dan menig ander alcoholarm of alcoholvrij bier. 

Brut IPA

Brut IPA 4,5%

biologisch

 

Deze biologisch gebrouwde Brut IPA, gefermenteerd met een champagne gist, is een fruitig gehopte IPA met slechts 4,5% alcohol. Hij is sprankelend en fris op de tong en door gebruik van 3 soorten hop en de dryhopping met de Mosaic hop fruitig in de aroma. Dit ‘lowcal’ recept is in 2020 ontwikkeld in de TAPLAB van Waterland Brewery en was die zomer het hoogst genoteerde tapbier in ons proeflokaal.

ROCKIN' RUDY

Christmas Ale 6%

biologisch

 

De Rockin’ Rudy is een ale in de stijl van een Belgian Ale met een licht zuurtje door de toevoeging van tarwe. licht oranje in het glas met een fijne schuimkraag. In de neus bloemige aroma’s en smaaktonen van steranijs en gember.

  • Facebook
  • Instagram